Lávaköves masszás

Meleg kövek segítségével történő rendkívül kellemes masszázs, mely lazít, nyugtat, átmelegít, felszabadítja érzelmeinket, oldja a gátlásokat, és energiával tölt fel. Regenerálja a megfáradt bőrt, nagymértékben oldja a stresszt. Valódi testi-lelki élményt nyújt: ellazít, pihentet, javítja közérzetünket, pezsdítő életenergiával tölt fel, harmonizálja testünket, lelkünket.

A felhevített kövek alkalmazása az elfáradt izmok kezelésére korántsem új keletű dolog. A kínaiak már Krisztus előtt 2000-ben alkalmaztak hasonló eljárásokat. A lávaköves masszázs során a kézzel történő masszírozás helyett, vulkáni eredetű, sima bazaltköveket használnak. A masszázs vízben felmelegített, 50 - 60 fokosra hevített, különböző méretű kövekkel történik. A köveket az energiavonalak, és a főbb energiaközpontok mentén helyezik el, miután átmasszírozzák testünket. A kezelés speciális masszázstechnikára épül, igazi masszázskülönlegességnek számít.
A köveket, és a masszírozandó területet gazdagon bekenik speciális olajjal, melyekhez illóolajat csepegtetnek. A masszázsolaj, és az illóolaj kiválasztása személyre szabottan történik. Az illóolajok hozzáadásával különböző aromaterápiás hatások érhetők el, a masszázs és a lávakövek jótékony hatásán felül. A lávakő hosszú ideig megőrzi a hőt, a meleg hatására az illóolajok a bőr mélyebb rétegeibe is be tudnak jutni, mint egyéb masszázsfajtánál. A masszázs nyugodt környezetben, lágy, relaxációs zene mellett történik. A kezelés javasolt időtartama 60 perc. Már az első kezelés azonnali hatást eredményez. A meleg bazaltkövek mellett hideg féldrágaköveket is alkalmaznak a csakrák területén.

Mire hat a lávaköves masszázs?

* Testre: a meleg kövek elsősorban a hőszabályozást, a keringési rendszert, a nyirokrendszert, az izmok ellazultságát befolyásolják kedvezően. Ezen túl a reflexpontok kezelése, hathat a test különböző szerveire.
* Lélekre: a kövek részben energetizálnak, részben nyugtató-relaxáló hatással bírnak. A terapeuta és a páciens közötti kommunikáció dönti el, hogy mikor melyikre van szükség. Kellemes feltöltődésről, megfiatalodásról szinte minden vendég beszámol a kezelés után. Mindenféle kimerültség, fáradékonyság és erőtlenség esetén érdemes alkalmazni.
* Energiarendszerünkre – csakrákra, meridiánokra: főként a csakrák (az indiai gyógyászat tanai nyomán ismert energiaközpontok a gerinc mentén) újratöltésére alkalmas. A csakrák energiahiánya különböző megbetegedéseket és közérzetzavarokat okozhat.