Thai masszás

Gyökerei az ősi Indiába nyúlnak vissza. A masszázs hatása elsősorban az energiarendszer kiegynesúlyozásában rejlik. A masszázs az izmok nyomásával, nyújtásával a szabad energiaáramlást igyekszik biztosítani. Sajátossága, hogy a thai masszőrök ujjaikon kívül kézfejüket, könyöküket, térdüket és lábukat is használják az élettani pontok masszírozása során. A masszázs rendkívüli hatékonyságát a különböző testrészek sajátos kimozgatásával, kiropogtatásával fokozzák. Fizikai és pszichés értelemben a fájdalmak és merevségek oldása, a rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása a cél.

hannagica

Tradicionális Thai Masszázs

Az élettani pontok ingerlésével a Thai masszázs felszabadítja a lomha véráramlást és a lerakódott mérgeket a fáradt, elcsépelt izmokból. A testközelség megengedi, hogy a masszõr például fogja a bokát mindkét kezével és a saját lábfejével masszírozza a belsõ comb izmait. Az ilyen pózok megengedik hogy az inak és az ínszalagok megnyúljanak, a test rugalmasabbá váljon és a feszültség feloldódjon. A Thai masszázs mindig egyéni: a masszõr a vendég testéhez igazítja a mozdulatait. Szakképzett masszõrök mindig azzal kezdik a masszázst, hogy lágyan megszorongatják a végtagokat: ezzel felmelegítik a testet.

Az effajta masszázsnak gyógyító hatása van, és az alábbiakat segít elérni:

-Enyhíti a fájdalmat és az izomfeszültséget
-Erõsíti és megfiatalítja a testet
-Javítja a vér- és limfakeringést
-Felszabadítja az elzáródott energiaforrásokat
-Növekedni hagyja a test rugalmasságát, passzív jóga pózok segítségével
-Bõvíti az ételfelszívodási képességét
-Fokozza a méreg anyagok eltávolítását
-Élénkíti az idegrendszert
- Megkönnyíti a relaxációt

A Thai masszázs különösen hasznos olyan panaszokkal szemben, mint fejfájás, migrén, ízületi gyulladás, nyakcsigolya-sérülés okozta fájdalom, paralízis, zsibbadtság, faridegzsába és hátfájás.

A Thai masszázst csak egy szakember hajthatja végre hatásosan és biztonságosan!